Boek ‘Een verrassende verjaardag’

INTERACTIEF (LUISTER)BOEK 'EEN VERRASSENDE VERJAARDAG'

Kinderen verschillen in hoe goed ze met gevoelens om kunnen gaan. Sterke gevoelens komen bij veel kinderen voor. Sterke gevoelens komen in veel alledaagse situaties voor, zoals onzekerheid wanneer een kind iemand iets moeten vragen of boosheid wanneer iemand iets doet dat een kind niet leuk vindt. Vanaf jonge leeftijd is het herkennen van gevoelens bij henzelf en bij anderen een belangrijke vaardigheid die helpt om op passende wijze te reageren op gewone en op moeilijke situaties. Evenzo belangrijk is de vaardigheid om gevoelens te kunnen reguleren en de vaardigheid om oplossingen te bedenken voor alledaagse problemen.

'Een verrassende verjaardag' is een interactief luisterboek met dierverhalen. Het is bedoeld om de vaardigheden van kinderen bij het omgaan met emoties te versterken. In deze vreemde tijd van het coronavirus, waarin de dagen van kinderen (en hun ouders/verzorgers) er opeens heel anders uitzien, kan het helpen om samen over gevoelens op een toegankelijke manier te praten.

OOK LUISTEREN EN KIJKEN NAAR HET BOEK?

Het boek is tijdelijk online beschikbaar als gratis interactief luisterboek. Op de website van boekuitgeverij SWP (www.swpbook.com) kun je gratis een account aanmaken. Met het account heb je vervolgens toegang tot het interactieve luisterboek. Zoek via het zoekveld op de website van SWP naar het boek, vervolgens vind je bij Extra materiaal de luistervideo's. Het eerste introductiefilmpje is bedoeld voor zorgverleners/ouders. In dat filmpje wordt uitgelegd hoe je samen met het/jouw kind aan de slag kunt met het interactieve boek.

Juliette LiberCognitief gedragstherapeut bij RIOzorg