Impressie

Meewerken aan groei, samen zorgen voor bloei

“Ik werk pas een aantal maanden bij RIOzorg, maar voel me nu al helemaal op mijn plek als GZ-psycholoog en Regiebehandelaar. Dat de overstap naar deze organisatie een goede keuze was wist ik meteen na mijn eerste gesprek. Dichtbij cliënten, zo werkt RIOzorg. Voor mij betekent dat meerdere werkplekken, in buurtcentra en scholen in mijn regio. Niet alleen mijn werkomgeving is divers, maar ook mijn werkzaamheden lopen uiteen. Als regiebehandelaar ben ik de eindverantwoordelijke behandelaar die de lijnen voor diagnostiek en behandeling uitzet en monitort, waarbij de casemanager deze uitvoert.

Tevens ben ik als GZ-psycholoog behandelaar in individuele therapietrajecten en bestaat mijn werk uit het geven van werkbegeleiding aan casemanagers, supervisie geven aan PIOG’s, screeningen bij de voordeur, behandelevaluaties tussentijds en het ontwikkelen van inhoudelijk beleid. Dit vraagt om flexibiliteit, afstemming met casemanagers, reizen tussen locaties en je makkelijk kunnen voegen naar verschillende (werk)omstandigheden. Dat ligt mij goed! Het geeft me veel afwisseling in mijn werkweek en alles gaat in goede afstemming.

Bij RIOzorg wordt ook veel waarde gehecht aan individuele ontwikkeling met diverse intervisiebijeenkomsten, mogelijkheden tot deskundigheidsbevordering en studiedagen.”

Marleen Hüsken, als een vis in het RIOzorg water

“Als GZ-psycholoog bij RIOzorg is geen dag hetzelfde: uitvoeren van individuele behandelingen, meedenken met collega’s bij hulpvragen, sparren over het beleid en dit doorvertalen naar de werkvloer. Als onderdeel van het behandelteam is er een belangrijke rol voor de GZ-psycholoog weggelegd: de verbindende schakel om het team op de werkvloer goed te laten functioneren. En dát maakt mijn werk dynamisch, gevarieerd en heel leuk!

Ik ben in 2010 gestart bij RIOzorg, samen met één andere collega. Inmiddels zijn wij een team van 42 medewerkers, die door een groot deel van Nederland zorg verlenen aan kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Bijzonder hoe RIOzorg deze groei heeft doorgemaakt mét behoud van kwaliteit!

Ik ben trots onderdeel van deze organisatie te mogen zijn en lever graag een bijdrage aan de groei van RIOzorg.”

Caroline Koers: 'GZ-psycholoog RIOzorg vanaf het eerste uur'

“Trrring, de telefoon gaat! Een intern begeleider wil graag een casus met mij bespreken om te kijken of RIOzorg de juiste plek is voor een kind uit groep 5. De jongen vertoont zorgelijk gedrag, lijkt niet lekker in zijn vel te zitten en de schoolresultaten zijn beneden niveau. School vermoedt dat de mogelijke oorzaak gelegen is in een ontwikkelingsprobleem. Kunnen wij het kind breed onderzoeken? Hoe gaat de aanmelding? En wat is daarvoor nodig?”

Een week geleden ben ik op de betreffende school in Den Haag geweest om kennis te maken met de intern begeleider. Ik had bij mijn bezoek uitleg gegeven over wie RIOzorg is, wat we doen en waar wij voor staan. Leuk dat de intern begeleider gelijk al belt voor advies!

Als ik heb opgehangen, werk ik aan het afhandelen van mijn mail en administratie. Er zit veel mail in de inbox over een nieuw project waar ik samen met mijn collega Lissa recent coördinator van ben geworden: het onderwijszorgarrangement (OZA) in Rotterdam. Het is heel leuk om deel uit te mogen maken van het OZA-team. Voordat ik bij RIOzorg kwam werken, ben ik ook juf geweest in het basisonderwijs. Deze ervaring komt nu mooi van pas en ik vind het heel motiverend om het raakvlak met mijn oude werkveld weer te hebben. Daarnaast is de uitvoering gelegen in de mooiste stad van Nederland: Rotterdam.

Vanmiddag ga ik nog even naar onze nieuwe locatie aan de mooie Bezuidenhoutseweg in Den Haag, waar RIOzorg net naar toe is verhuisd, om de laatste dingetjes te regelen. Als regiomanager van regio Haaglanden heb ik de zoektocht naar het nieuwe pand mogen doen en de verhuizing samen met collega’s mogen coördineren. Veel werk, maar leuk om te doen en heel leerzaam. Ik ben veel onderweg en werk veel vanuit huis. Des te leuker is het om vanmiddag mijn collega’s weer even te zien op kantoor.

Angela van Bebberen: 'Mijn dag als regiomanager bij RIOzorg'

"Wel eens ervaren hoe vervelend het is om door een klasgenoot beschuldigd te worden van iets dat je niet hebt gedaan? Daarbij ook nog eens op je kop te krijgen van de leerkracht? Of heb je wel eens geprobeerd zo snel mogelijk met een grote ovenwant een blokkentoren van kleine blokjes te bouwen? En dit te doen met je andere hand dan je voorkeurshand? En dat een vriendje 'per ongeluk'tegen de tafel aanstoot terwijl jij de toren aan het bouwen bent en zó je best aan het doen bent om de toren niet te laten vallen?"

Het is in deze situaties een kunst om niet woedend te reageren, waardoor je jezelf nog verder in de nesten werkt... Onlangs heb ik zowel in rollenspel als met een Virtual Reality-bril op deze situaties, inclusief bijbehorende irritaties, ervaren. Daarbij mocht ik direct oefenen met skills (vaardigheden) als mezelf 'relaxt houden', 'pauze nemen' en 'sterk denken'. Dit alles betreft de voorbereiding voor het leren geven van een gloednieuw cognitief gedragstherapeutische behandelprogramma: YourSkills.

YourSkills is onderdeel van een onderzoek van Universiteit Utrecht naar het gebruik van Virtual Reality en rollenspel binnen de behandeling van gedragsproblemen op gebied van agressie bij jongens van 8 tot en met 12 jaar. We vinden zorginnovatie belangrijk bij RIOzorg, door mee te werken aan het onderzoek blijven we ons ook ontwikkelen.

Sarah de Greef: 'Voorbereiden van een gloednieuw cognitief gedragstherapeutisch behandelprogramma YourSkills'